dissabte, 23 de gener del 2010

Actualització fitxa de campanes

El campanar de Sant Bertomeu d´Alfondeguilla i les seues campanes


El campanar de la parròquia de Sant Bertomeu d´Alfondeguilla compta amb quatre campanes (1985, 1941, 1941, 1985). Les campanes foren mecanitzades substituint la instal•lació tradicional, de manera que ara sonen diferent, no reprodueixen els tocs tradicionals de manera automàtica i difícilment es poden tocar de manera manual.Les campanes porten les següents inscripcions, de menor a major:

SAN BARTOLOME AÑO / 1.985 (marca de fàbrica "FUNDICION/DE/SALVADOR MANCLUS/ C INDUSTRIA,27/VALENCIA)

* MARIA INMACULADA * * * / * * * ALFONDEGUILLA AÑO 1941 * * (marca de fábrica,FUNDICION/DE/CAMPANAS/DE/ROSES HNOS/SILLA VALENCIA)

MARIA ORA PRO NOBIS / AÑO 1941 (marca de fábrica,FUNDICION/DE/CAMPANAS/DE/ROSES HNOS/SILLA VALENCIA)

CRISTO REY * * * / ALFONDEGUILLA AÑO REFUNDICION 1.985 * * * (marca de fábrica, "FUNDICION/DE/SALVADOR MANCLUS/ C INDUSTRIA 27/VALENCIA")


Com indiquen les inscripcions, les dos campanes més antigues foren foses en 1941, per Hermanos ROSES de Silla, mentre que les altres dos majors es refongueren en 1985 per Salvador MANCLÚS de València. S’haurien de restaurar, recuperant les “truges” o contrapesos de fusta, per tornar a sonar de manera tradicional i també manual quan fora precís.

Potser l'element patrimonial més important del campanar siga el rellotge, que ha de mantindre el seu paper de transmetre, de dia i de nit, l’hora que és. Esta transmissió és una obligació municipal, des de fa segles.
CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (04-11-2009)
Aquesta informació ha sigut extreta de la nova actualització feta per els Campaners de la Catedral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada