dilluns, 23 d’agost de 2010Recuperar tradicions, així començe aquesta nova entrada, i deixe per uns dies les de les fotos de festes que com polvorons al Nadal al final t’empalaven!. Poc a poc, però avançant, anem lligant fils i puc dir que en un temps no molt llunya, a un termini mitjà, podrem disfrutar alguna que altra volta, del ja desaparegut toc manual de campanes. Per insistència pròpia i per diverses parts interessades...pense que podem també aprendre moltes coses del passat. Passat del nostre poble i una d’aquestes coses, és ni més ni menys que el missatge de les campanes, que els nostres avantpassats amb molt d’esforç transmetien al poble. Diguem, que era la veu d’aquest.
Sempre ens han acompanyat en els bons i mals moments o altres on amb la seua veu ens alertaven de que succeïa alguna cosa com bé incendis, riuades... o altres successos que tenim més recents a la memòria, com aquella tromba d’aigua durant les festes d’agost que va anegar l’església. Alguns pensareu: "Uy, en lo fàcil que es donar al botonet i que roden...". La veritat, és que si, però com a campaner, poder transmetre amb el seu so els actes més rellevants del nostre poble, o simplement per recuperar la seua essència... aquell toc inconfusible, aquells repics de que tots parlaven i que cap mecanisme elèctric pot oferir, em donaria una gran satisfacció.

Ara http://parlemdecampanes.blogspot.com, ja te més sentit.

Poc a poc, és molta la gent que es torna a interessar per aquest tema, cada dia és mostra més interès per recuperar tradicions que a partir dels anys 60 i 70 van anar desapareixent.

Per que no sempre amb les noves tecnologies avancem; potser si en comoditat però oblidem altres coses de les que potser encara, tenim molt que aprendre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada