dimarts, 23 de març del 2010

IX Representació de la Passió a Alfondeguilla

Aquesta imatge pertany al cartell anunciatiu de l´any passat.

El pròxim Dissabte 27 de Març a les 22:30 h. Alfondeguilla tornarà a rememorar un any més la Passió de Crist en el seu camí cap al Calvari.

Aquesta representació per els llocs més emblematics del poble conta amb la participació de la majoría del poble tant com en la representació del personatges, com il.luminació, so, preparant el menjar per als actors, limpiant els carrers i acondicionant-los, montant els decorats i un montó més de coses que fan que cada any siga possible aquesta representació.

Foto meua de camí al Calvari (any 2006-2007).

Aquesta última imatge perteneix a la representació de l´any passat (http://alfondeguillaaldia.blogspot.com)

diumenge, 21 de març del 2010

Excursió a València.

Açí deixe algunes fotografíes de Falles 2010 a València concretament de la falla de la Plaça del Pilar i de Misser Mascó i algunes panoràmiques de la Ciutat Vella de València des de el Micalet.
Aquesta entrada no està acabada.




dijous, 11 de març del 2010

25 anys de campanes

Aquest any tant la campana major del poble com la menor estan d’aniversari. Es celebren 25 anys de la fundició de la campana Sant Bartolomé amb mes o menys 46 kg. de pes i per altra banda també la major anomenada Crist Rei compleix 25 anys des de que va ser refosa per estar badada (aquesta conta amb un pes de 296 kg.).

Aquestes dos campanes són les úniques de les quatre que van ser mecanitzades en el moment de la seua instal•lació a la torre campanar. Per últim citar que aquestes durant els 25 anys de vida que tenen sols han tocat 3 vegades de forma manual la primera volta va ser el 17 d’agost de 2002 quan es va tocar al toc popularment anomenat "a desesperada", ja que després d´una forta tromba d’aigua l’església va quedar anegada. La segona que jo recorde perfectament va ser un Diumenge de Resurrecció, on a causa d´una tronada van quedar desconnectades les campanes així que els sagristans, van tindre que simular un volteig pegant batallades a les campanes. I la tercera i última a dia de hui va ser el 7 de novembre de 2009 amb motiu de la Setmana Cultural que es va realitzar un concert de campanes a càrrec dels Campaners de la Catedral de València.

Ací deixe diverses imatges de les campanes:

La Grossa o Crist Rei:

Actual instal.lació i corretges llevades per al concert.

Detall epigrafia i conservació truja.



Cimbolet o Sant Bertomeu:

Vista de la campana amb les corretges llevades per al concert.


Detall campana. Amb una capa de palomina.

dilluns, 1 de març del 2010

Inauguració del nou ajuntament

Com tots podeu saber i de sobres... l’antic ajuntament a part de quedar-se obsolet per falta d’espai a part estava en mes que un estat lamentable. I es que els anys no passen per a ningú!. Finalitzades les obres de remodelació total de l’edifici avuí el poble d´Alfondeguilla, ha assistit a l´inauguració del nou ajuntament amb la presencia de grans coneguts de la política valenciana. Així i deixant pas a les fotos del magnífic ajuntament que ha quedat avuí día 1 de Març de 2010 inaugurat escric la meua 84 entrada en aquest blog benvinguts!!!